söndag 25 maj 2008

Tassemarten i Skoghall.

Veronica, barbro och jag åkte till Skoghall på Tassemarten. Vi satt utanför Zickzack och stickade, under förmiddagen.
Maria hade en massa härliga garner i sin affär.Ett och annat nystan fick följa med hem.Se bara upplägget med garner på hennes disk.

Vi satt i solskenet, det blåste lite grand, men annars så mådde vi gott.

Stickade på min schal, i Barbros hemfärgade merinoull.

Idag har det inte blivit mycket stickat.Har putsat lite fönster och sedan kom min son Andreas på besök. Göran har grillat revbenspjäll och vi åt klyftpotatis och coleslav ( en amerikans variant på kål och morotssallad ).Återigen en härlig dag.

fredag 23 maj 2008

Väntan på sommarvärmen.


Nu är grillsäsongen här.Göran grilar för fullt och det är jättegott.Alla böcker och tidningar med grillrecept gås igenom på jakt efter nya läckerheter.
Annars ägnas den lediga tiden till trädgårdsarbete. Trots att tanken på frostnätterna i juni finns i bakhuvudet, så kan vi inte låta bli att plantera ut nya växter. Somliga nätter får vi täcka över de nyplanterade och en morgon så väckte Göran en igelkott, när han drog undan fiberduken.Igelkotten hade inget vidare morgonhumör, fräste och försvann för att hitte ett nytt sovställe.

Jag har köpt garn också.Skickade efter Malabrigo Lace ( ofärgat ) och handfärgat Suri blue i blått och cerise/rostrött från Garnkorgen. Alla härvor är underbart mjuka. Det ofärgade ska jag försöka färga själv, när mina färger från Färgkraft kommer. Har annat ofärgat garn liggande, som bara väntar på att bli färgat.
Denna gång ska jag färga flera härvor i samma nyanser, annars är det svårt att få garnet att räcka till något projekt.

Idag ska Veronica och jag åka till Skoghall och handarbeta på Zick Zack.Ska ta med kameran, så fler bilder kommer snart.

lördag 17 maj 2008

Semester i Italien!

Jag har varit på semester i Riva del Sol, Grossetto- Italien, i en vecka.
Härliga lata dagar, dock inte så varmt väder. Lite regn och lite sol. Det har varit en mycket skön vecka, borta från alla vardags sysslor och krav.
Vädret har varit varmt, trots regn och de växter som vi har i krukor, växer som träd i Italien.
Citronträd, porslinblommpr, begonaiträd- för att inte tala om rosorna.
Varje trädgård var prydd med pelargonier och kaktusar.
Däremot såg jag bara en garnaffär. Det var i Sienna och då var vi på väg tillbaka till utflyktsbussen, så jag hann inte att stanna.Såg lite mohair och melerade garner.
Stickade lite på en schal i limegrönt och turkos. Garnet är Barbros handfärgade.Det blir läckert, men jag vet inte hur stor schalen kan bli då jag bara har ett nystan.



Det var underbart och vara i ett annat land och se/uppleva en annan kultur.Jag måste verkligen lära mig språket, för det är inte sista gången jag besöker Italien.
Jag var i och badade, bara en en liten bit då det var varning för farliga underströmmar.Vattnet var salt och ljummet, härligt!

måndag 5 maj 2008

Våren är här!

Ja, våren är här! Både ljuvligt och nysigt. Jag nyser och snyter mig mellan allergimedicinen, men jag klagar inte.
Solen värmer ljuvligt och alla blommor sticker fram. Var hos min kompis i hennes sommarstuga och gick en långpromenad på lördag eftermiddag. Taxen Lova traskade med, trots sina 13 år.Vi tittade på vitsippor och liljekonvaljknoppar, samt bara njöt av vårvärmen.
Tur att jag har delvis ett utejobb. Cyklar mellan mina vårdtagare och får lite luft mellan besöken. Tar en tur i stadsparken där magnoliorna och körsbärsträden nästan blommat ut.Ni vet väl att vi har en jättefinstadspark, och där serveras det både kaffe och glass på sommaren.
Stickar vidare på schalen, den ska bli storlek mindre och endast gå ett varv runt halsen till vintern. Jag är så varm av mig,och tror inte att jag pallar för att vira en massa varv av alpacka runt halsen. Sak försöka sticka färdigt mina sockar också, nu vet jag hur man gör hälen ( stickar två socker på en rundsticka ).
Just nu är det mest jobb!Jag ska ha en veckas semester och har en del på pappersarbete som ska vara färdigt innan jag åker.
Har inga bilder denna gång, men kanske en hel del, när jag kommer tillbaka från semestern.