lördag 29 december 2007

Julefrid!

Nu har julen kommit och gått.Jag jobbade julafton och kom instörtande lagom till Kalle Anka. Ungdomarna och vi åt gott och gav varandra lite julklappar.Mellanpojken Andreas stannde kvar över natten, så vi hann att umgås lite.Annars så ser jag mina vuxna barn alltför sällan, eftersom alla bor på annan ort.


Någon stickning har jag inte hunnit med.Ska börja på ett par vantar i svart och vitt.Återkommer med bilder när datorn vill samarbeta.



Regnet öser ner och någon nyårsstämning vill inte infinna sig.Men jag hoppas på bättre väder, det ska bli kallare enligt vädret på TV.



Gott Nytt År på er alla därute.

tisdag 18 december 2007

Minusgrader!


Nu är det kallt ute och ser vintrigt ut.Jag gillar inte snö något vidare och hoppas att det inte blir mer än så här.

Vackert är det dock, med alla vita träd.Jag sitter helst inne i värmen och stickar på Görans tröja.Den kommer att ta evigheter att få klar.
Baskern i Per Gynt blev ett halvt ufo.När jag stickat mösskullen insåg jag att den skulle bli jättestor, så jag repade raskt upp eländet.Annars var den jättefin på tjejen i stickhäftet, men allt blir inte som man tänkt.

måndag 17 december 2007

Juletid


Nu har Göran, min man, hängt ut tomten på väggen.Det är en målad träfigur, med en lykta i handen, som hängs ut i mitten av december.Det har blivit en tradition på vår gata, att titta efter tomten.Grannbarnen väntar ivrigt och mammorna förmarnar barnen att var snälla.

onsdag 12 december 2007

Lucia!

Nu äe det Lucia. Mina man och styvdotter sover djupt och jag ska till jobbet.Börjar det tidiga skiftet, klockan 7, så jag låter dem sova. På köksbordet har jag dukat fram kakor och lussebullar, och lagt en girlang av glitter glitter runt.Ni får föreställa er hur det ser ut, jag har tyvärr inte tagit någon bild nu heller.Min buss går om 7 minuter, så jag hinner precis ta på mig jacka och skor och hasta till busshållplatsen.
Glad Lucia på er alla därute.

Irene

söndag 9 december 2007

Första inlägget!

Äntligen har jag fått till en blogg.Nu ska jag bara lära mig att hantera kameran också.Det blir inte mycket tid över för stickning.
Vad jag har på stickorna?Just nu är det en basker i Per Gynt, rött mönster på mörkgrå botten.Det ska bli spännade att se hur den kommer att ta sig ut när den är färdig.
Så håller jag på att sticka en tröja till min man, med aranmönster.Det är hans fel att arbetet på tröjan fortskrider så långsamt, för han beställde en mössa av mig.Mössan blev färdig i går och invigdes med en promenad i skogen.
Jag har också ägnat tid åt julbaket.Det hr blivit både pepparnötter och mandelmusslor, samt att jag har kokat plommonmarmelad. Så flitens lampa har lyst ihärdigt i vårt hem och nu ska jag koppla av med några varv på min basker.