torsdag 26 februari 2009

Färdigt projekt

Äntligen ett färdigt projekt.En rätstickad schal i Reimas babyull.Originalmönstret är stickat i Marks och Kattens lin, men jag hade inte köpt så det räckte til hela schalen.Nåja, den var lätt att sticka och jag kan sticka en ny i lin till sommaren.Värst var detatt virka kanten.Att virka med virknål nr 7, var som att virka med en telefonstolpe.Senaste gången jag använde en virknål av den grovleken var på 70-talet.Någon som kommer ihåg att man virkade mattor av nylonremsor.Jadå, jag gjorde en matta i grönt och vitt till badrummet!Den finns inte kvar längre.IKEA har mycket billiga och bättre badrumsmattor.

tisdag 24 februari 2009

Flitig mor-mor!

Vad gör en mor-mor, när hon inte är på jobbet?Shoppar presenter åt barn-barnet förstås.
Lile Kyle måste ha en speldosa med spegel och hängande djur att titta på.Sedan är han nästan stor nog för en skallra med bitleksaker.Eller?
Nåja, jag har väntat så länge på att jag ska få mera barn-barn.Har Emelie som är 13½ år, som jag är far-mor till.Hon är så stor att hon vill inte ha skallror eller leksaker.Mest vill hon ha pengar att shoppa för.Mycket lika intressen som far-mor har.
På fredag åker vi och hälsar på underverket.Det är såååå ljuvligt att andas in babydoft och få hålla i den lille.

What does grandma do, when she is not at her work?Shopping gifts for her grandchild ofcourse.
Little Kyle has to have a musical mobile, with hanging animals to look at.I think he is almost so big that he has to have a toy to rattle with and things to bite on.Or, is he to young yet?
Who cares, I have been waiting a long time for more grandchildren.I have Emelie, on my oldest sons side, but she is 13½ years old and doesen't like toys anymore.She wants money, and are in to shopping ( like her granny ).
Friday, we go and see the baby.It's so wonderful to smell the baby and to hold the little one in my arms.

måndag 23 februari 2009

Barn-barn!

Jag har blivit mor-mor.Den 14;de februari ( alla hjärtans dag ) kom en liten pojke som ska heta Kyle.
Denna helgen ska jag åka och hälsa på min dotter och underverket.Någon bild blir det inte förrän vi varit där.Men jag har tagit bild av en del av de presenter han ska få.
Babytröja, filt, en nalle och min första bok.Sedan ska vi köpa en mobil att fästa på spjälsängen.

Här har livet varit stökigt med badrumsrenovering.Ännu är inte allt på plats.Vi väntar på duschvägg och lite smått och gott.Jag har städat och städat.Gipsdamm och murbruk överallt.Till och med fönstren hade en beläggning av smuts.
På stickorna finns det en rätstickad schal, som snart är färdig.Garnet är ull from Norge, men mönstret är från Marks och Kattens.Sedan har jag börjat på en rutstickad tröja från boken "Sparat".Det ärmönster som aldrig går ur tiden.

tisdag 10 februari 2009

Utmaning

Jag fick en utmaning från Barbro att ta den 6:te bilden från den 6:te mappen i " Mina bilder " på datorn.Det blev den här bilden från ZickZack i Skoghall.
Läckra garner, eller hur? Man vill bara ta fram stickorna och skapa något vackert av garnet.

söndag 1 februari 2009

Jag glömde.......

Jag glömde att tacka mina kollegor som gav mig blommor och presentkort på Stick o Sy, samt boken jag fick av Kristina.
Tusen tack till er alla!

I forgot to say thank's to my collegues.They gave me a Giftcard to spend at our local yarnshop Stick o Sy, andthe book my friend Kristina gave me.
Thank you all!

Födelsedagfirande!

Nu har jag fyllt år.Blev, enligt maken, 37½ år.P.g.a badrumsrenovering, så blev det ingen stor fest, utan jag får bjuda gäster i omgångar.Vi har tänkt att ha en större fest när Göran fyller 37½ i höst.
Mina syskon och grannar kom med blommor och presenter.Veronica har stickat en alldeles underbar schal till mig, av Maria fick jag örhängen med hängande blad på.Ulrika och Veronica har bjudit mig till Grötö på stickkurs.Av min väninna Birgitta fick jag två dyra behandlingar på skönhetsalong och inbjudan till Grönbo med underhållning och övernattning., släkten gav mig presentkort på två skönhetssalonger.Göran tar mig på en teater i Göteborg och av barnen fick jag presentkort på en juveleraraffär.Presentkort på Systembolaget och goda viner.
Jag fick ockå gratulationskort från mina syskon i USA.
Jag känner mig enormt uppskattad och är alldeles överväldigad.
Ett stort TACK, till alla vänner och släktingar.



Schalen som Veronica stickat till mig.Den är så fin och tänk på alla timmar hon har lagt ner på att sticka den.Garnet är ljuvligt i färgen och jätteskön att ha över axlarna.

Blommor och presntkort.

Jadå, jag hann ett par varv på babykoftan innan gästerna kom.För övrigt så är det inte så mycket tid att sticka nu.När jag kommer hem från jobbat så får jag börja med att städa efter snickarna.Det är byggdamm överallt.denna vecka kommer muraren och ska lägga golv. Jag kommer att lägga in bilder på våra färdiga badrum, så fort de är färdiga.Det kommer bli så fint och den som väntar på något gott..

I have had my 37½ birthdaycelebration.As our two bathrooms are remodeled, I can't have so many guests at one time.But My husband has his birthday in october, them we will have a big celebration.
I got so many things, one is the schawl that Veronica made for me.I also got giftcard for beautyttreatments, beautyproducts, jewlere and vine.My husband is takeing me to a play and dinner in Gothenburg.One of nmy friends made a pair of earrings with hanging leaves in silver.I am owerwhelmed and feel the love from everyone.
I have'nt had time to knit.When I'm home from work, I have to clean our húse from all the dust from tearing out stuff from the bathrooms.Next week the bricklayer will do the the walls and floor in the masterbathroom.More white dust and dirt to clean.
I will post pictures when they are done.It will be beautiful when everything is in place.