fredag 25 april 2008

Lejongap

table width="145">

I am a
Snapdragon

What Flower
Are You?


måndag 21 april 2008

Våren och värmen är här!

Två sockar på en rundsticka.Pågående arbete.
Görans tröja.Kommer att ta lång tid att bli färdig, för jag är hjärtligt trött på stickningen.Fast det kommer en höst och då hoppas jag att sticklusten komer tillbaka.Göran ska inte ha den i sommar i varje fall.

Nytt projekt.En schal i Garnstudios alpacka.Garnet är ljusare blått i verkligheten.
Nu undrar ni vad som tagit år mig! Jag trättnade på tröjan och sockorna går mycket långsamt framåt.I stället fick jag lust att sticka en schal.Mönstret är från Victorian lace och heter Shoulder shawl in cherry leaf pattern. Jag har suttit i vårsolen och stickat de första rapporterna. Såsmåningom ska de andra arbetena bli färdiga också, men just nu känner jag inte för att sticka på något i tjockt garn.
Vårsolen avslöjar andra saker, som damm och smutsiga fönster.För att inte tala om omplantering av växter och trädgårdsarbete. Sedan kräver min chef att jag ska arbeta också, annars betalar han inte ut min lön.
På tal om lön, så har sjuksköterskestrejken börjat idag. Hoppas att den ger resultat och att vi sjuksköterskor får höjd lön.Främst tänker jag på de som är nyutbildade och har massor i studieskulder.Jag tycker att utbildning ska synas i lönekuvertet, i alla yrken.



måndag 7 april 2008

Stickning och kärlek!

Min man Göran, har varit på resa.Närmare bestämt till Riga I Lettland. Eftersom han vet att jag gillar stickning, så tog han några bilder för att glägja mitt stickhjärta. Visst är det vackert, med alla strumpor och vantar. Bara han hade haft vett att köpa ett litet alster till moi, så hade allt varit väl.
Nåja, tanken räknas.
Nu ska jag fortsätta på hans tröja, den tar evigheter och jag vågar inte börja på något annat innan den är färdig.