söndag 31 augusti 2008

Höst!

Nu är det höst! Känns ute på den klara krispiga luften och inomhus, på att vi måste sätta på värmen.Bara lite, så att det driver ut fukten.Men september kan bjuda på många varma soliga dagar,hoppas jag i varje fall.
Idag var det mulet och lite regn, men Göran och jag tog en promenad på Skutberget.Där hittade jag kantareller!Inte så många, men det var inte barta gula björklöv.Räcker till en svampsmörgås,eller kantarellsås.


Jag börjar jobba i morgon, tröstar mig med att det är tur att jag har ett jobb.Dessutom ett jobb som jag har utbildning för och jag gillar.Fast semestern kunde vara lite längre............
Håller på att sticka babytröjan och planera babylapptäcket.Inga bilder än så länge.Det går sakta framåt.

Now autum has arriwed!You can tell feeling the crisp cold air outside, and the damp air inside the house.We had tom turn the heater on,just a little.I still have hopes for warm and sunny days in september.
Today it was cloudy and some rain, but my husband Goran and I went for a long walk, near our big lake Varnen. I found some chantarells!Not many, but enough for one sandwich or for making gravy.I usually find out that the things I think are chantarells, are just some yellow birchleaves.But today I was lucky!
I´m going back to my work tomorrow.I'm lucky to have an education and a work to return too, even if I feel that my boss could give mee some more days off work.......
I´m stll knitting on my babysweater and planning for the babyquilt.No pictures, my work is slowely progressing.

söndag 24 augusti 2008

Sommarminnen och höstskörd!

Det har varit en solig och varm dag.Skönt, efter all regn.
Göran och jag gick en långpromenad i skogen i morse.Efter att vi kommit hem, åkte Göran ut för att plocka svamp.
Jag satt i solen ocjh fick plötsligt lusta att baka en äpplekaka.Men vi hade inga äpplen, Göran hade tagit bilen och det är en bit till affären.Så kom jag på att min syster har ett äppleträd.Tog en promenad och fick en hel kasse med transparante blanche äpplen.Jag ville bara ha ett par äpplen , men inga protester hjälpte.
Väl hemma igen, blev det en kardemummakaka med äpplen och tre burkar äpplemos.


Sedan var jag tvungen att ta en bild på mina strandfynd.Snäckorna är så fina, men tyvärr luktar det starkt av fisk och tång.Såjag har lagt ut dem på en bricka i solen och lukten börjar avta något.Funderade på att lägga klyftor av citron mellan skalen,men väntar lite.


För att ni ska se att jag stickar, tog jag en bild på delarna till babytröjan.Mera bilder kommer när den är klar.

Annars så har jag njutit av solen och ser fram mot att äta middag med Göran.Vi ska ha kaka med vispad grädde till efterätt.Det låter väl härligt.Receptet är från min mormors mor, från Danmark.Jag fick göra om måtten lite och öka på vetemjölet.Smakar daejligt!

fredag 22 augusti 2008

Semesterminnen!

Efter ett intensivt resande, så är jag hemma igen.Det har varit härliga veckor, trots regnet.
Fiskade kräftor i Grönbo och delade de små läckerheterna med goda vänner.Vi var ca 21 personer som hade kräft/knytkalas.
Sedan har vi vistats på Västkusten i 4 dagar.Underbart!Badat och suttit på klipporna i skymningen.Inget är så rofyllt som att sitta och titta på havet och öarna.Varit till Smögen och gjort lite reafynd.Allt var halva priset, vilket passar mig precis.
Ätit och druckit gott med vännerna.
Här och där har vi sett får och det känns gott.Känns skönt att detfinns folk som ser till att ullen inte tar slut.

Av stickandet blev det nästan inget.Fortsätter på en liten babytröja till mitt blivande barn-barn.Jag har också börjat på en schal, ett par halvfärdiga sockor,påbörjade vantar och en påbörjad poncho.Som ni förstår så vet jag inte vad jag vill i nuläget.Vi ska inte prata om den tröja jag har nästan färdig till Göran, ligger längst in i garderoben.När de varmaste veckorna kom i våras,ladejag ner den i korgen, så jag får ta fram den igen.
Jag planerar också att färga garn och göra ett babylapptäcke i höst.Undrar om t.ex Rosenrot kan pigga upp så jag orkar med allt detta.Jag lovar att lägga in bilder, när något av projekten blir färdiga.

Bild från bron på Smögen.

Solnedgång från Resö.

söndag 10 augusti 2008

Stickträff i Svenshult, Hammarö!

Denna Helg har det varit stickträff i Svenshult,Hammarö ( Värmland ).
En liten hembygdsgård, mitt i skogen.Tack, Mona på MBV,för att du ordnat lokal och ställt upp med arbete.
Vi som var ledare på träffen var Ulrika,Veronica, Marianne, Åsa och jag. Mer kommmer att finnas läsa på Solstickans blogg.
Alla deltagare var så trevliga och positiva.Det stickades, byttes ideér och tittades i stickböcker.Mat och kaffe hann vi med,men det var nätt och jämt att några ville ta paus, för att få något i magen.


Här har vi koncentration.Var det månne en sockhäl eller spetsstickning.

Här står Ann och funderar.

Flitiga deltagare.

Maria Eurén kunde inte vara med,men hade gjort ett läckert bord av garngodis.En fröjd för oss garnomaner.

Anette från Garnhärvan var med och visade oss nyheter som hon tagit hem.

En jätterolig helg.Så många deltagare hade åkt långt för att vara med oss. Tack ska ni ha!